Pohankový čaj Soba Cha

Pohankový čaj Soba Cha

Korejci tomuto čaji říkají jídlo bohů a Japonci ho nazývají všelékem. V čínské medicíně se pohanka tatarská používá již několik tisíc let a dnes zůstává jedním z ústředních produktů, kterým předcházejí mnoha zdravotním problémům.. První zmínky o ní v ajurvédě pocházejí ze 3. století před naším letopočtem. V Evropě se používá sice jen kolem tři sta let, ale rozhodně se stala velmi oblíbenou.

Informační leták k produktu

540 Kč
490 
UŠETŘÍTE
50,-
new Todicamp
490 out of stock
BALENÍ:
390 gramů granulátu
DOSTUPNOST:
SKLADEM
VÝROBCE:
Todicamp

Složení pohankového čaje

Na rozdíl od jiných druhů čajových nápojů se pohankový čaj vůbec nevyrábí ze sušených listů čajovníku. Pro tento čaj jsou pěstována a sklízena právě zrna neobvyklé rostliny - tatarské pohanky. I přes výmluvné jméno neroste v Tatarstánu, ale na jihozápadě a severu Číny a Tchaj-wanu.
U pohankového čaje v granulích se používají mladá semena, která procházejí vrcholem zrání, když je koncentrace živin v plodech maximální. Za tímto účelem se pohanka pěstuje pouze na určitých místech a sklízí se přísně v danou dobu.

Příprava:

1 polévkovou nebo 2 čajové lžičky granulátu zalijte v šálku 2dcl horkou vodou a nechte alespoň 10 minut louhovat. Občas můžete zamíchat. Po té můžete pomalu a postupně popíjet. Po vypití můžete znovu zalít a celý proces opakovat. Celkem můžete zalít 4-5 krát. Minerály, vitamíny a ostatní tělu prospěšné látky se neustále do vody uvolňují. 1 dávka Vám tak vydrží i na celý den.

Po vypití můžete rozměklý granulát zkonzumovat, pro vstřebání všech účinných látek a doplnění zdraví prospěšné vlákniny.

Pohanka tatarská obsahuje bílkoviny, tuky, vitamíny, minerály a vláknina. Rostlinné bílkoviny této obiloviny svými vlastnostmi připomínají bílkoviny luštěnin. V jejich složení je mnoho aminokyselin užitečných pro lidské tělo . Vzhledem k velkému množství lyzinu je lidský organizmus schopen nejen správně růst a posilovat, ale také regenerovat po velkém zatížení a prodělaných chorobách.

Rostlinný tuk, který je součástí pohanky , je naplněn mastnými kyselinami, které až se dostanou do lidského těla, začínají rozpouštět nadměrné hromadění tukových buněk. Obzvláště důležitá je jeho schopnost rozpouštět usazeniny cholesterolu na stěnách cév v podobě plíšků. V podstatě za to odpovídá kyselina linolová a linolenová. Tyto nasycené mastné kyseliny tvoří 80% všech kyselin, které se v tatarské pohance vyskytují.

Součástí této kouzelné rostliny jsou 4 vitamíny skupiny B a taktéž vitaminy D, C, O, E, P. Tak velký počet vitamínů pomáhá zlepšit imunitu. Velmi důležitým je rutin (vitamín P), protože zvyšuje krevní oběh v kapilárách, snižuje křehkost a ovlivňuje normální tlak v cévách. A přítomnost vitaminu B2 může omezit vznik vředových procesů v zažívacím systému člověka.

Díky výše uvedenému složení zrn pohanky tatarské, může pravidelná konzumace čaje z pohanky  mít mnoho blahodárných účinků na tělo.

Nařízení Eu a záruka účinnosti:

Jak určitě víte, podle nařízení EU můžeme na webu používat pouze schválená zdravotní tvrzení, která jsou ale velmi opatrná a obecná. Detailní informace si tak bohužel musíte vyhledat na internetu, nebo nás kontaktujte e-mailem či telefonicky. Rádi vám vše detailně vysvětlíme.


 

Výrobce

Todicamp SRL

Moldavská republika